20 - 26 Ekim 2014 Haftalık burç astroloji: 22 Ekim ayın en yoğun günü !

22 Ekim Çarşamba haftanın hatta Ekim ayının en yoğun günüdür. Bu günde Ay, Merkür Terazi.de, Satürn Akrep.de, Uranüs Koç.da, Plüto Oğlak.da kötü konumda olacak. 22 Ekim günü Ay Terazi burcunda (-2 katsayısıyla) ve Plüto Oğlak burcunda Satürnün de körüklemesiyle (-3 katsayısıyla) haftanın en olumsuz göksel objeleri olma özelliğindedirler. Dolayısıyla bu günde Terazi ve Oğlak burcunu simgeleyen şeyler yoğun bir şekilde Ay ve Plütonu simgeleyen şeylerden olumsuz etkiler alabilirler. Terazi burcu deyince aklımıza sosyal ve siyasi konular gelmekte. Oğlak burcu deyince de aklımıza ülke Başkanları, emir veren otorite sahibi kişiler yada patronlar gelmektedir.

23 Ekim Perşembe günü ise Venüs Terazi burcunda +10 katsayısıyla Güneş (nüfuzlu kişiler, liderler, vs) ve Ay.ın (vatanseverler, vatani konular, vs) desteğiyle haftanın en iyi konumunda olacak. Asker, polis ve güvenlik birimlerini simgeleyen Mars da 20, 23, 25, 26 Ekim günleri süper bir konumda olacak.

24 Ekim Cuma hem Güneş hem de Venüs Akrep burcuna geçecek. 24 Ekim günü aynı zaman da Türkiye saatiyle sabah 00:44'de parçalı Güneş tutulması olacak. Bu günde Güneşin katsayısı (+1) fazla yüksek olmadığından tutulma yüzünden Güneşin katsayısı sıfırlanacak. Bu yüzden bu Güneş tutulması Akrepleri sembolize eden şeyleri olumsuz yönde etkileyebilir. Türkiye de bir Akrep burcu ülkesi olduğundan Güneşi simgeleyen nüfuzlu kişilerden, lider konumundaki kişilerden, gençliği ilgilendiren konulardan yada gençlerden, her türlü spekülatif konulardan, çeşitli organizasyonlardan olumsuz etkiler alabilir. Ancak Jüpiteri simgeleyen yabancı ülke ve kültürler, hukuk ve yasalardan gelebilecek olumlu etkilerle Güneşin olumsuz etkisi yumuşayabilir. Tabiki dünya üzerinde bir tek Akrep burcu ülkesi Türkiye değil Filistin de bir Akrep burcu ülkesidir. Kasım ayı için Akrep burcunu sembolize eden şeylerin olumsuz etkiler alabileceğini aylar öncesinden hatta senenin başında bile yazmıştım. Bu yüzden Kasım ayında sadece Türkiye değil Filistin de olumsuz etkiler alabilir.

20 - 26 Ekim 2014 Haftalık burç astroloji detay;

Aşağıda etkileri en çok hissedilecek gezegenler baz alınmıştır !

Olumsuz Transitler
Koç burcunu kötü etkileyen transit : 20, 21, 22, 23, 24 Ekim Uranüs
20, 21, 22, 23, 24 Ekim günleri Uranüsü simgeleyen özgürlükçü kişiler her zamankinden daha öfkeli olabilirler. Geleceğe yönelik plan ve projelerde, teknolojik konularda, bilimsel çalışmalarda zorlanmalar olabilir. Koç burcunu simgeleyen asker, polis ve güvenlik birimlerinde yada yeni girişim ve başlangıçlarda huzursuzluk ve ani değişimler olabilir. Öfkeli özgürlükçü kişiler veya gruplar, saldırı planları, saldırı silahları yada teknolojik aletlerden kaynaklı saldırılar asker, polis ve güvenlik birimlerini yada bir takım girişim ve başlangıçları huzursuz edebilir. Kişisel olarak Güneşi Koç burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlara veya Kova burcunu simgeleyen öfkeli kişi yada gruplara, saldırı silahlarına, aletlerine, plan yada projelerine, öfkeli arkadaş veya tanıdıklarına dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Uranüs hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

Terazi burcunu kötü etkileyen transitler : 22 Ekim Çarşamba Ay / 21, 22, 23, 24 Ekim Merkür
22 Ekim Çarşamba günü Ay.ı simgeleyen vatani konularda, ülke güvenliğiyle ilgili konularda veya üretimle ilgili konularda talepkarlık ve kararsızlık olabilir. Terazi burcunu simgeleyen sosyal ve siyasi konularda aşırı hassasiyet ve güvensizlik oluşabilir. Vatani konularda, ülke güvenliğiyle ilgili konularda kişilerin kendi isteklerini ön plana sürmeleri ve talepkar davranmaları yüzünden sosyal ve siyasi konularda dalgalanmalar ve aşırı bir hassasiyet oluşabilir. Üretimle ilgili konularda da talepkarlık yapılması para konularında dalgalanmalara yol açabilir. Kişisel olarak Güneşi Terazi burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlara veya Yengeç burcunu simgeleyen ev, aile, anne, annelik, kadın, gayrimenkul, vatani konular, güvenlik, üretim ve beslenmeyle ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Ay hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

21, 22, 23, 24 Ekim günleri Merkürü simgeleyen iletişimin her dalında (konuşma, yazışma, bilgi, belge, eğitim-öğretim, ulaşım), ticari konularda, ülke genelinde hizmetle ilgili konularda (ulaşım, sağlık, vs.), işçi ve çalışanlarda kendi isteklerini ön plana alma yada bir talepkarlık oluşabilir. Bu yüzden sosyal ve siyasi konularda bir iletişimsizlik, dik kafalılık olabilir. Bu günlerde iletişimin her dalında oluşabilecek talepkarlıklar karşısında sosyal ve siyasi konularla uğraşanlar yani siyasetçiler her zamankinden daha kurnaz davranabilirler. Bu arada Merkürün simgelediği ülkenin sahip olduğu komşu ülkelerin de her zamankinden daha talepkar olabileceğine işaret etmektedir. Kişisel olarak Güneşi Terazi burcunda olanlar Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlara veya İkizler ve Başak burcunu simgeleyen iletişimin her dalına (konuşma, yazışma, bilgi, belge, internet, ulaşım), yakın çevreye (kardeş, komşu, akraba), ticari konulara, hizmet ve sağlık sektörüne, günlük işlere, işçi ve çalışma arkadaşlarına, varsa ev hayvanlarıyla ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Merkür hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz. Aslında 21, 22 ve 23 Ekim günleri Terazi burcunun yöneticisi Venüsün katsayısı yüksek olduğundan bu günlerde sosyal ve siyasi konularda oluşabilecek iletişimsizlik ve kurnazlık yerini uyum ve dengeye bırakabilir.

Akrep burcunu kötü etkileyen transitler : 24, 25, 26 Ekim Güneş / 24, 25, 26 Ekim Venüs / 21, 22, 23, 24, 26 Ekim Satürn
24, 25, 26 Ekim günleri Güneşi simgeleyen nüfuzlu kişilerde, lider konumundakilerde, gençlerde, gençliği ilgilendiren konularda, spekülatif konularda (Borsa, altın, döviz, vs.) olumsuz değişimler (ölüm, yıkım, vs) olabilir. Nüfuzlu kişiler, lider konumundakiler veya gençler her zamankinden daha yıkıcı ve katı olabilirler. Akrep burcunu simgeleyen gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) egoistlik, gurur, kibir yada yetersizlik olabilir. Bu günlerde nüfuzlu kişilerin, lider konumundakilerin, gençlerin, spekülatif konuların her zamankinden daha yıkıcı olmaları yüzünden gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında egoistliklerin, yetersizliklerin ve baskının olabileceğine işaret etmekte. Kişisel olarak Güneşi Akrep burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlara veya Aslan burcunu simgeleyen nüfuzlu kişilere, liderlere, gençlere, çocuklara, spekülatif konulara (Borsa, altın, döviz, vs.), hobi ve eğlenme tarzıyla ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Güneş hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz. Ülkeler bazında ele alırsak Türkiye kuruluş itibariyle Akrep burcunda olduğundan ve Amerikan Başkanı Obama Aslan burcunda olduğundan Türkiye ülke bazında ABD Başkanı Obamadan olumsuz etkiler alabilir. Ancak 24 ve 25 Ekim günleri Jüpiteri simgeleyen yabancı ülke ve kültürlerden (kürt, alevi, vs.), hukuk ve yasalardan gelebilecek olumlu etkilerle Güneşin olumsuz etkisi yumuşayabilir.

24, 25, 26 Ekim günleri Venüsü simgeleyen parayla ilgili konularda, ülke genelinde sahip olunan mal-mülk ve topraklarda, sosyal ve siyasi konularda, siyasetçilerde olumsuz değişimler (ölüm, yıkım, vs) olabilir. Parayla, sosyal ve siyasi konularla uğraşanlar bu günlerde her zamankinden daha katı ve yıkıcı kararlar alabilirler. Akrep burcunu simgeleyen gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) talepkarlıklar olabilir. Bu günlerde para konularının, sosyal ve siyasi konuların, siyasetçilerin her zamankinden daha yıkıcı ve katı olmaları yüzünden gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) talepkarlıklar ve kararsızlıklar baş gösterebilir. Kişisel olarak Güneşi Akrep burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Terazi veya Boğa burcunda olanlara veya Terazi ve Boğa burcunu simgeleyen her türden ikili ilişkilere (evlilik, ortaklık, vs.), sosyal ve siyasi konulara, mal-mülk ve para konularına dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Venüs hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz. Ülkeler bazında ele alırsak Türkiye Akrep burcu ülkesi olduğundan Terazi burcu olan Rusya Başkanı Putinden ve İsrail Başkanı Benyamin Netanyahu'dan olumsuz etkiler alabilir.

21, 22, 23, 24, 26 Ekim günleri Satürnü simgeleyen ülke genelindeki Başkan, patron ve otorite sahiplerinde ölüm, yıkım gibi olumsuz değişimler, aşırı bir sahiplenme duygusu ve katılık olabilir. İş ve meslek kazalarında yada ölümlerinde artışlar sürebilir. Akrep burcunu simgeleyen gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) bunalımlar, aksilikler, engel ve yasaklar olmaya devam edebilir. Yer altındaki fay hatlarında da sonradan deprem yapmak üzere bir baskı oluşabilir ve irili ufaklı depremler daha da artabilir. Başkan, patron ve emir veren otorite sahiplerinin her zamankinden daha yıkıcı ve katı olmaları yüzünden gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) bunalımlar, kısıtlamalar, engel ve yasaklar olmaya devam edebilir. Kişisel olarak Güneşi Akrep burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlara veya Oğlak burcunu simgeleyen Başkan, patron ve otorite sahiplerine, iş, meslek, kariyer ve sosyal statüyle ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Satürn hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

Yay burcunu kötü etkileyen transit : 26 Ekim Pazar Ay
26 Ekim Pazar günü Ay.ı simgeleyen vatani konularda, ülke güvenliğiyle ilgili konularda yada üretimle ilgili konularda savurganlıklar, sorumsuzluklar yada fanatiklik olabilir. Bu günde fanatik vatanseverler yüzünden yabancı ülke ve kültürden (Kürt, alevi, vs.) kişiler aşırı hassas olabilir yada güvensizlik duyabilirler. Hukuk ve yasalar yada yüksek öğrenimle ilgili konularda da aşırı hassasiyet oluşabilir. Kişisel olarak Güneşi Yay burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlara veya Yengeç burcunu simgeleyen ev, aile, anne, annelik, kadın, gayrimenkul, vatani konular, güvenlik, üretim ve beslenmeyle ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Ay hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

Oğlak burcunu kötü etkileyen transit : 21, 22, 23, 24, 25, 26 Ekim Plüto
21, 22, 23, 24, 25, 26 Ekim günleri Plütonu simgeleyen gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, maden, baraj, vs) bunalımlar, aksilikler, engel ve yasaklar olmaya devam edebilir. Plüton ve Satürn birbirlerini karşılıklı olarak olumsuz etkilediğinden gizli saklı işler, gizli örgütler ile Başkan, patron ve otorite sahipleri birbirlerini olumsuz yönde etkilemeye devam edecekler. Bu durum Satürnün 24 Aralık 2014 tarihinde Yay burcuna geçmesiyle sona erebilir. Ama bu sefer de gizli saklı işler ve gizli örgütler Satürn üzerinden Yay burcunu sembolize eden yabancı ülke ve kültürleri (Kürt, alevi, vs.) yada hukuk ve yasaları olumlu yada olumsuz yönde etkileyecek. Kişisel olarak Güneşi Oğlak burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlara veya Akrep burcunu simgeleyen başkalarıyla kaynaşma, gizli saklı işler, bankacılık konuları, ortak paralar, miras, vergi, başkalarının kaynakları, kendi kaynaklarınız, her türlü değişiklik yada ameliyatlarla ilgili konulara dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Plüto hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

Balık burcunu kötü etkileyen transit : 20, 21 Ekim Neptün
20, 21 Ekim günleri Neptünü simgeleyen Büyük kurum ve kuruluşlarda (Kamu yada özel şirketler, hastane, hapishane, vs.), her türlü vakıf ve hayır kurumlarında bulanık, kimin yaptığı belli olmayan olaylar ve karışıklıklar olabilir. Büyük kurum ve kuruluşlar başka kurumlardan yada başka devletlerin kuruluşlarından olumsuz etkiler alabilirler. Bu günlerde bağımlılık yaratan maddelerde (alkol, ilaç, uyuşturucu, vs.) zehirlenmeler artabilir. Yada uyuşturucu baskınlarında artışlar olabilir. Psikolojisi bozuk kişilerin neden olabileceği olaylarda da artışlar olabilir. Hastanelerde oluşabilecek dalgınlık ve dikkatsizlikler varsa salgın hastalıkların yayılmasına neden olabilir. Hapishanelerde dalgınlık ve dikkatsizlik yüzünden karışıklıklar çıkabilir. Kişisel olarak Güneşi Balık burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlara veya Balık burcunu simgeleyen Büyük kurum ve kuruluşlara, gizli düşmanlara, hayırişleriyle uğraşan kişi ve gruplara, vakıflara, bağımlılık yaratan yada devamlı kullanılan maddelere (ilaç, alkol, uyuşturucu, vs), psikolojisi bozuk kişilere, aldatıcı kişilere karşı dikkat etmeleri gerekebilir. Astrolojik haritamızda Neptün hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulara dikkat etmeliyiz.

Olumlu Transitler
Aslan burcunu iyi etkileyen transit : 24, 25 Ekim Jüpiter
24, 25 Ekim günleri Jüpiteri simgeleyen yabancı ülke ve kuruluşlarda (kürt, alevi, vs), hukuk ve yasalarda, yüksek öğrenimle ilgili konularda bir canlılık ve yeni organizasyonlar olabilir. Bu canlılık ve yeni organizasyonlar Aslan burcunu simgeleyen nüfuzlu kişilerde, liderlerde, gençlerde, spekülatif konularda başarıya ve cömertliğe yol açabilir. Güneş Akrep burcunda olduğundan bu olumlu etkiler Akrep burcunu simgeleyen konularda (gizli saklı işler, gizli örgütler, bankacılık konuları, ülkenin yer altı ve üstü kaynakları) oluşabilecek egoistliklerin yerini bir canlılık ve yeni organziasyonlara bırakmasını sağlayabilir. Kişisel olarak Güneşi Aslan burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlardan veya Yay burcunu simgeleyen yabancı ülke, şehir ve kültürden kişilerden, hukuk ve yasalardan, yüksek öğrenimle ilgili konulardan olumlu etkiler alabilirler. Astrolojik haritamızda Jüpiter hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulardan olumlu etkiler alabiliriz.

Terazi burcunu iyi etkileyen transit : 21, 22, 23 Ekim Venüs
21, 22, 23 Ekim günleri Venüsü simgeleyen parayla ilgili konularda, ülke genelinde sahip olunan mal-mülk ve topraklarda, sosyal ve siyasi konularda, siyasetçilerde uyum. denge ve adalet söz konusu olabilir. Her ne kadar bu günlerde Terazi burcundaki Merkürden (her türlü iletişim, komşu ülkeler, vs.) gelen olumsuz etkiler yüzünden sosyal ve siyasi konularda iletişimsizlik yada kurnazlık baş gösterse de Venüsün katsayısı yüksek olduğundan Merkürün verdiği olumsuz etki nötürlenebilir. Kişisel olarak Güneşi Terazi burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Terazi veya Boğa burcunda olanlardan veya Terazi ve Boğa burcunu simgeleyen her türden ikili ilişkilerden (evlilik, ortaklık, vs.), sosyal ve siyasi konulardan, mal-mülk ve para konularından olumlu etkiler alabilirler. Astrolojik haritamızda Venüs hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulardan olumlu etkiler alabiliriz.

Yay burcunu iyi etkileyen transit : 20, 23, 24, 25, 26 Ekim Mars
20, 23, 24, 25, 26 Ekim günleri Marsı simgeleyen asker, polis ve güvenlik birimlerinde yada yeni başlangıç ve girişimlerde başarı, yayılma ve genişleme görülmeye devam edilebilinir. Bu olumlu gelişmeler Yay burcunu simgeleyen yabancı ülke ve kültürlerde (Kürt, alevi, vs), hukuk ve yasalarda, yüksek öğrenimle ilgili konularda yeni girişimlere işaret etmekte. Her ne kadar 20, 23, 24 Ekim günleri Yay burcundaki Mars Koç burcundaki Uranüsden olumsuz etkiler alsa da Marsın katsayısı yüksek olduğundan Yay burcunu simgeleyen şeyleri olumlu etkilemeye devam edecek. Kişisel olarak Güneşi Yay burcunda olanlar Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlardan veya Koç burcunu simgeleyen güvenlik birimleriden, yeni girişim ve başlangıçlardan olumlu etkiler alabilirler. Astrolojik haritamızda Mars hangi evimize denk düşüyorsa hayatımızın o alanında bu konulardan olumlu etkiler alabiliriz.

22 Ekim ayın en olumsuz günüdür. Uranüs Koç.da, Ay ve Merkür Terazi.de, Satürn Akrep.de, PLüto Oğlak.da kötü konumda.

Uranüs -1 -> Koç (Mars) 2 -> Yay (Jüpiter) 4 -> Aslan (Güneş) 8
                                                                            Ay -2
                                                                            Merkür -1
                                                                            Venüs 4 <-> Terazi (Venüs) 13 (Venüs pozitife kayıyor)

Satürn 0 <-> Akrep (PLüto) -3 (Satürn ve PLüto eksiye kayıyor)

Öfkeli ve saldırgan kişi ve gruplar, saldırı silahları ve planları asker, polis ve güvenlik birimlerini huzursuz etmekte. Asker, polis ve güvenlik birimleri ise yabancı ülke ve kültürlerde yayılmakta ve olumlu etkiler vermekte. Yabancı ülke ve kültürler de asker ve güvenlik birimlerinden aldıkları bu olumlu etkilerle liderleri, nüfuzlu kişileri olumlu olarak etkilemekteler. Ancak vatani konular, ülke güvenliğiyle ilgili konularda talepkarlıklar olabilir. İletişimin her dalında (konuşma, yazışma, internet, eğitim-öğretim, ulaşım), ticari konularda, ülkedeki hizmet sektöründe (ulaşım, sağlık, vs), işçi ve çalışanlarda da talepkarlıklar olabilir. Ve bu durum sosyal ve siyasi konuları olumsuz anlamda etkileyebilir. Ama Venüsün katsayısı yüksek olduğundan sosyal ve siyasi konularda oluşabilecek güvensizlik, iletişimsizlik yada kurnazlık yerini uyum ve adalete bırakabilir.

Gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarında (petrol, doğalgaz, vs) bunalımlar olabilir. Bu bunalımlar da Başkan, patron ve otorite sahiplerinde olumsuz değişimlere (ölüm, yıkım, vs), katılık ve kıskançlığa yol açabilir. Başkan, patron ve otorite sahiplerindeki bu olumsuz değişimler de yine gizli saklı işlerde, gizli örgütlerde, bankacılık konularında, yer altı ve üstü kaynaklarda bunalımlara yol açabilir.
 
Gezegenlerin akışı her ne kadar böyle olsa da biz insanlar akıl ve irademizle olayların akışını değiştirebiliriz işte bu yüzden "Tanrım bana değiştirebileceklerim için güç, değiştiremeyeceklerim için sabır ama en önemlisi ikisinin arsındaki farkı anlayabilmem için akıl ver." Çin tapınak yazısı

Geçen haftalarda çıkan yorumlarımızdan başlıklar
06 - 12 Ekim 2014 haftalık burç yorumlarımızda 08 ve 09 Ekim günlerinde Merkür ve Satürnün Akrep.de, Plütonun Oğlak.da, Ay.ın Koç.da kötü konumda olacağını ve bu günlerin haftanın en yoğun günleri olacağına dikkat çekmiştik. Gerçekten de bu günlerde;

08 Ekim IŞİD kapıya dayandı. (Merkürün ve Satürnün Akrep burcunda kötü konumda oluşuna örnek olay. Merkür yakın çevreyi, komşuları ve komşu ülkeleri simgelemekte. Merkürün Akrep burcunda kötü konumda olması ise yakın çevrede yada komşu ülkelerde ölüm, yıkım gibi olumsuz değişimleri simgeler.) (http://www.milliyet.com.tr/isid-kapiya-dayandi-gundem-1951604/)

08 Ekim Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’nin çeşitli illerinde çıkan şiddet olayları ve protesto gösterilerinin değerlendirileceği "Güvenlik Zirvesi" toplandı. (Ay.ın Koç burcunda oluşuna örnek olay. Vatani konularda, ülke güvenliğiyle ilgili konularda aktiflik.) (http://www.milliyet.com.tr/kritik-zirve-basladi/siyaset/detay/1951714/default.htm?ShowPageSkin=1)

08 Ekim IŞİD’in Kobane’yi kuşatmasını protesto eden göstericilerin Atatürk büstünü yaktıkları Esenyurt Cumhuriyet Meydanı, jandarma tarafından abluka altına alındı. (Merkürün ve Satürnün Akrep burcunda kötü konumda oluşuna örnek olay. Merkürün Akrep burcunda kötü konumda olması yüzünden gizli saklı işlerde kurnazlık anlamına gelmektedir. Yani çeşitli provokasyonların arttığı bir döneme işaret etmektedir.) (http://sozcu.com.tr/2014/gundem/istanbulda-sokaklar-askere-emanet-617777/)

09 Ekim Bingöl'de İl Emniyet Müdürü'ne saldırı: 2 şehit. (Ay.ın Koç burcunda kötü konumda oluşuna örnek olay. Ay vatanı Koç burcunda kötü konumda olması ise vatani konularda saldırıları simgelemekte.) (http://www.milliyet.com.tr/bingol-de-il-emniyet-muduru-ne-gundem-1952407/)

09 Ekim Mardin'de 1 ölü, 6 yaralı. (http://www.milliyet.com.tr/mardin-de-1-olu-6-yarali-gundem-1952334/?ShowPageSkin=1)

09 Ekim Mardin Nusaybin'de karakola sınırı kaldırmak için saldırı düzenlendi. (http://www.milliyet.com.tr/mardin-de-karakola-saldiri-yapildi-gundem-1952362/)

10 Ekim ABD: Türkiye destek vermeyi kabul etti. ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada; 'Türkiye Suriyedeki ılımlı muhalifleri eğit-donat proğramına destek vermeyi kabul etti.' denildi. (06 - 12 Ekim 2014 burç yorumlarımızda 10 Ekim günü Venüsün Terazi burcunda Güneş ve Ay.ın desteğiyle süper bir konumda olacağını ve bu yüzden sosyal ve siyasi konularda nüfuzlu kişilerin ve vatanseverlerin desteğiyle uyum ve adaletin söz konusu olabileceğini yazmıştık gerçekten de 10 Ekim günü ABD ile Türkiye Suriyedeki muhalifleri eğit-donat programında anlaştı.) (http://www.milliyet.com.tr/abd-turkiye-destek-vermeyi-kabul/dunya/detay/1952786/default.htm)

11 Ekim İran’dan ABD’ye ‘Esad’ tehdidi. İran Dışişleri Bakanı, "Esad düşerse İsrail'in güvenliği riske girer" dedi. (06 - 12 Ekim 2014 haftalık astroloji yorumlarımızda iletişimi simgeleyen Merkürün Terazi burcunda kötü konumda olması yüzünden her türlü iletişimin sosya ve siyasi konuları olumsuz etkileyebileceğini söylemiştik. Gerçekten de bir takım haberler, konuşmalar ve fikirler siyasi konuları olumsuz etkilemeye çalıştı.) (http://sozcu.com.tr/2014/dunya/irandan-abdye-esad-tehdidi-620098/)

11 Ekim Yeni şiddet yasaları yolda. Erdoğan, sokak eylemleri için TBMM şimdi inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, Hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak, sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir." diye konuştu. (06 - 12 Ekim 2014 Ekim astroloji yorumlarımızda girişim ve yeni başlangıçları simgeleyen Marsın hukuki konuları simgeleyen Yay burcunda iyi bir konumda olacağını bilhassa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haritasında Yay burcundaki Marsın hukuki konuları simgeleyen 9.evinde olmasından ötürü hukuki konularda yeni girişimlerinin olabileceğine işaret etmiştik. Gerçekten
de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan da hukuki konularda yeni girişimlerinin olduğu anlaşılmaktadır. ) (http://www.milliyet.com.tr/yeni-siddet-yasalari-yolda/siyaset/detay/1953189/default.htm)

12 Ekim Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, silahlı kuvvetlerinin IŞİD'e karşı mücadeleye katılmayacağını açıkladı. (06 - 12 Ekim 2014 Ekim burç yorumlarımızda Merkürün Terazi burcunda kötü konumda olmasına örnek bir olay.) (http://www.odatv.com/n.php?n=almanya-ben-yokum-dedi-turkiyeyi-isaret-etti-1210141200)

13 Ekim İran: Misilleme hakkını saklı tutuyoruz. İran ve Türkiye’nin gümrüklerdeki transit geçiş ücretleri konusunda restleşme devam ederken, Tahran yönetimi Türkiye’nin hamlesini "yasalara aykırı" olarak değerlendirip, "mütekabiliyet uygulama hakkını saklı tutacağını" açıkladı. (13 - 19 Ekim 2014 haftalık burç yorumlarımızda otorite konumundakileri simgeleyen Satürnün Akrep burcunda kötü konumda olmasından ötürü Akrep burcunu simgeleyen ülkenin yer altı ve üstü kaynaklarını olumsuz etkileyebileceğini söylemiştik. Gerçekten de bu olay Satürnün Akrep burcunda kötü konumda olmasına örnek bir olay teşkil etmektedir.)
(http://www.milliyet.com.tr/iran-misilleme-hakkini-sakli/ekonomi/detay/1953720/default.htm)

14 EKim Die Welt, Türkiye-ABD arasındaki İncirlik pazarlığının perde arkasını yazdı. (13 - 19 Ekim 2014 yorumlarımızda bütün bir hafta Neptünün Balık burcunda kötü konumda olmasından ötürü Büyük kurum ve kuruluşlarda bulanık olayların olabileceğine işaret etmiştik. Bu haber de Neptünün Balık burcunda kötü konumda olmasına örnek bir olay sayılır. Neptün aynı zaman da devletleri de simgelemektedir.) (http://sozcu.com.tr/2014/dunya/die-welt-turkiye-abd-kavgasini-yazdi-621954/)

14 Ekim Atatürk Havalimanı'nda IŞİD paniği. Atatürk Havalimanı’nda THY uçaklarına yazılan Arapça sözler emniyeti alarma geçirdi. (Neptünün Balık burcunda kötü konumda olmasına örnek bir olay daha. THY Neptünü simgeleyen bir Büyük kuruluştur. Uçaklara yazılan ve kimin yaptığı belli olmayan arapça yazılar da Neptünü simgeleyen kimin yaptığı belli olmayan bulanık olaylardandır.) (http://www.milliyet.com.tr/ataturk-havalimani-nda-isid-panigi/ekonomi/detay/1954387/default.htm?ShowPageSkin=1)


Yükselen Burçlara göre Yorum
Kişisel olarak burçları Yükselen Burçlara göre yorumlamak daha doğru olduğundan Aşağıda Yükselenlere göre 20 - 26 Ekim haftasını veriyorum:

Not: Bazı evlere maksimum 3 burç düşebildiğinden ve doğduğumuz andan itibaren bu burçlar sırayla aktif olduklarından evlerin burçlarında bazı kaymalar olabilir. Birebir yorum için kişiye özel harita çıkartılmalıdır.

Yaptığımız yorumlar sadece bir Tahmin niteliğindedir. Şüphesiz geleceği bir tek her şeyi yoktan var eden Allah bilir !

Yorumlarımızda belirttiğimiz gezegenlerin iyi yada kötü konumları sadece Retro (Geri) hareketleri değil diğer gezegenlerden aldıkları olumlu yada olumsuz açıların toplamını kapsamaktadır. Bir gezegenin Retro yapması olumsuz bir durumdur ama diğer gezegenlerden aldığı açılar da hesaba katılmalıdır. Bu yüzden gezegenin durumunu değerlendirirken Retro tek başına bir kriter olamaz.

Yükselen Koç
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Uranüs 1.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Jüpiter 5.evde Cuma, Cts süper : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.  

Ay 7.evde Çrş kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Merkür 7.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 7.evde Salı, Çrş, Prş süper : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.  

Güneş 8.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 8.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Satürn 8.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Ay 9.evde Pazar kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Mars 9.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.  

Plüto 10.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Neptün 12.evde Pzt, Salı kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.  

Yükselen Boğa
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Jüpiter 4.evde Cuma, Cts süper : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında  İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 6.evde Çrş kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Merkür 6.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 6.evde Salı, Çrş, Prş süper : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 7.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 7.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 7.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 8.evde Pazar kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 8.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 9.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 11.evde Pzt, Salı kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 12.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Yükselen İkizler
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Jüpiter 3.evde Cuma, Cts süper : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 5.evde Çrş kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 5.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 5.evde Salı, Çrş, Prş süper : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 6.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 6.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 6.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 7.evde Pazar kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 7.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 8.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 10.evde Pzt, Salı kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 11.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Yükselen Yengeç
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Jüpiter 2.evde Cuma, Cts süper : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 4.evde Çrş kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 4.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 4.evde Salı, Çrş, Prş süper : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 5.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 5.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 5.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Ay 6.evde Pazar kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 6.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 7.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 9.evde Pzt, Salı kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 10.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Yükselen Aslan
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Jüpiter 1.evde Cuma, Cts süper : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 3.evde Çrş kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 3.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 3.evde Salı, Çrş, Prş süper : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Güneş 4.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 4.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Satürn 4.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 5.evde Pazar kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 5.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Plüto 6.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 8.evde Pzt, Salı kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 9.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Yükselen Başak
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Ay 2.evde Çrş kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 2.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 2.evde Salı, Çrş, Prş süper : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Güneş 3.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 3.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 3.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 4.evde Pazar kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 4.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 5.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 7.evde Pzt, Salı kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 8.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 12.evde Cuma, Cts süper : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Yükselen Terazi
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Ay 1.evde Çrş kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Merkür 1.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 1.evde Salı, Çrş, Prş süper : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 2.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 2.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 2.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 3.evde Pazar kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 3.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 4.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 6.evde Pzt, Salı kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 7.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 11.evde Cuma, Cts süper : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Yükselen Akrep
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Güneş 1.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 1.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 1.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 2.evde Pazar kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 2.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 3.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 5.evde Pzt, Salı kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 6.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 10.evde Cuma, Cts süper : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 12.evde Çrş kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 12.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 12.evde Salı, Çrş, Prş süper : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Yükselen Yay
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Ay 1.evde Pazar kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 1.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 2.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 4.evde Pzt, Salı kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 5.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Çocuklar, kendini ifade, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve oyunlar, zevk ve keyf konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğuna Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 9.evde Cuma, Cts süper : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 11.evde Çrş kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 11.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 11.evde Salı, Çrş, Prş süper : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 12.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 12.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 12.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Yükselen Oğlak
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Plüto 1.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Neptün 3.evde Pzt, Salı kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 4.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Ev, güvenlik, gayrimenkul, aile ve ev içi işler konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Göğüs, Mideye Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 8.evde Cuma, Cts süper : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 10.evde Çrş kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 10.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 10.evde Salı, Çrş, Prş süper : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 11.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 11.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 11.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 12.evde Pazar kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 12.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Yükselen Kova
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Neptün 2.evde Pzt, Salı kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 3.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : İletişim, kardeşler, fikirler, yakın çevre, kısa yolculuklar konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 7.evde Cuma, Cts süper : Ortaklık (evlilik, iş), açık düşmanlar (rakipler), birebir ilişkiler konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 9.evde Çrş kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 9.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 9.evde Salı, Çrş, Prş süper : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Güneş 10.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 10.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 10.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 11.evde Pazar kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Mars 11.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir.

Plüto 12.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Sıkıntı ve Sorunlar, gizli düşmanlar, Büyük Kurum ve Kuruluşlar, hayır işleri, artistik işler (resim, müzik, sinema, vs), bağımlı olduğunuz konularda (içki, sigara, ilaç, vs) Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulara Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Yükselen Balık
(Aşağıda yazan özelliklerden mantıklı kombinasyonlar dikkate alınmalıdır)
Neptün 1.evde Pzt, Salı kötü : Vücut yapısı, kişilik, dünyaya yaklaşım, başkaları üzerinde bırakılan etki, kişisel görünüm, yeni başlangıçlar konularında Kolay etkilenen (aşırı duyarlı), aldatan, fedakar, uyuşturan, alkolik, belirsiz, karışık, sorumluluktan kaçan, yan çizen, dalgın, dikkatsiz, düşüncesiz, bulanık, kaçamak davranan, unutkan, nedensiz korkular duyan, endişeli, kuruntulu, hayal kırıklığı yaratan kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Neptün hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mistik, hayalci, kahin, romantik, hayırsever kişiler, büyük kurum ve kuruluşlar, şirketler, vakıflar, gizli düşmanlar, sıkıntı ve sorunlar, artistik işler (resim, müzik,sinema, vs), bağımlılık yaratan maddeler (sigara, alkol, ilaç, vs), psikolojisi bozuk kişiler, Güneşi yada Marsı Balık burcunda olanlar. Sağlık açısından Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sistemine Neptünü simgeleyen Ayaklar, beyin epifizi, psikolojik konulardan gelebilecek olumsuz etki yada kolay etkilenme. Neptünün yönettiği burç olan Balık burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Uranüs 2.evde Pzt, Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Para, maddi-manevi kaynaklarınız, mal-mülk konularında Aykırı, asi, eksantrik, inatçı, huzursuz, sabırsız, güvenilmez, sorumsuz, bencil kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Uranüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konular, devrimci kişiler, bilimle uğraşan kişiler, özgürlükçü ve hümanist kişiler, Güneşi yada Marsı Kova burcunda olanlar. Sağlık açısından Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelere Uranüsü simgeleyen Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyondan gelebilecek olumsuz etki yada ani değişim ve huzursuzluk. Uranüsün yönettiği burç olan Kova burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Jüpiter 6.evde Cuma, Cts süper : Hizmet, fiziksel sağlık, günlük işler, çalışanlar, iş arkadaşları, ev hayvanları konularında İyimser, hevesli, samimi, gerçeği arayan, yargısal (hukuksal), maceracı, genişleyen, genişleten, başarılı, cömert, zengin, tolerans sahibi, ahlaklı, idealist kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Jüpiter hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yüksek öğrenimle ilgili kişi ve konular, hukuk ve yasalarla ilgili kişi ve konular, yabancı ülke, şehir ve kültürlerle ilgili kişi ve konular, uzun yolculuklarla ilgili kişi ve konular, din, inanç ve felsefeyle ilgili kişi ve konular, Güneşi yada Marsı Yay burcunda olanlar. Sağlık açısından Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sistemine Jüpiteri simgeleyen Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikiminden gelebilecek olumlu etki yada genişleme. Jüpiterin yönettiği burç olan Yay burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Ay 8.evde Çrş kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Merkür 8.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma kötü : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Taklitçi, sinirli, yüzeysel, aklını önemseyen, sebatsız, eleştirel, dik kafalı, iletişimsiz, kurnaz, hilekar, samimiyetsiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Merkür hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yakın çevre (kardeş, akraba, komşu), iletişimle ilgili konular (fikirler, yazılar, konuşmalar, bilgi ve belgeler), ticaretle ilgili konular, günlük işleriniz, iş arkadaşlarınız, çalışanlarınız, ev hayvanlarınız, sağlıkla ilgili konular, trafikle, ulaşımla, kısa yollarla ilgili konular, Güneşi yada Marsı İkizler veya Başak burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Merkürü simgeleyen Sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar, akciğerler, solunum sistemi, konuşma merkezi, bağırsaklar, hazım gücü, sindirim sisteminden gelebilecek olumsuz etki yada sinirlilik, iletişimsizlik. Merkürün yönettiği burç olan İkizler veya Başak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

Venüs 8.evde Salı, Çrş, Prş süper : Yenilik, kaynaşma, bilinmeyen, miras, vergiler, ameliyatlar, diğerlerinin kaynakları, ortak paralar, bankacılık işlemleri, borçlar, cinsellik konularında Sabırlı, üretken, kararlı, güvenilir, sakin, sevgi dolu, dost, sanatsal yetenekte, şefkatli, uyumlu, güzel, çekici, diplomatik, sosyal, adil, nazik, cana yakın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumlu etki yada sakinlik, çekicilik, güzellik, uyum. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Güneş 9.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Egolu, gururlu, kibirli, egoist, yetersiz, gösterişi seven, fiyakalı, palavracı, böbürlenen, baskın kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Güneş hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Baba, erkek, çocuk, gençler, gençliği ilgilendiren konular, spekülatif konular (borsa, altın, döviz, vs), romantik ilişkiler, hobileriniz, eğlence tarzınız, çevrenizdeki nüfuzlu kişiler, Güneşi yada Marsı Aslan burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Güneşi simgeleyen Kalp, omurga, omurilik, kan dolaşımı, karın boşluğundan gelebilecek olumsuz etki yada yetersizlik. Güneşin yönettiği burç olan Aslan burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Venüs 9.evde Cuma, Cts, Pazar kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Ağırkanlı, maddeci, güzelliğe ve rahatına düşkün, tensel, güvence isteyen, kendi isteklerine düşkün, açgözlü, talepkar, üşengeç, iradesiz, nefse ve zevke düşkün, kararsız kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Venüs hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Mal-mülk, parasal konular, harcama-kazanma tarzınız, ikili ilişkiler (eş, ortak, partner, vs), rakipler, adli davalar, danışmanlar, arabulucular, sosyal ve siyasi konular, Güneşi yada Marsı Boğa veya Terazi burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Venüsü simgeleyen Boğaz, boyun, ense, beynin arka kısmı, Denge sistemi, sümük zarları, damarlar, böbrekler, bel bölgesi, iç cinsel organlar, ter bezleri, erotik bölgelerden gelebilecek olumsuz etki yada ağırkanlılık, yavaşlık, nefse ve zevke düşkünlük. Venüsün yönettiği burç olan Boğa veya Terazi burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Satürn 9.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Pazar kötü : Yüksek öğrenim, uzun yolculuklar, yabancı ülke, şehir ve kültürler, hukuk ve yasalar konularında Kısıtlayan, geciktiren, engelleyen, ihtiyar, eskimiş, soğuk, karamsar, yasaklayan, güvenilmez, kuşkucu, bunalımlı, kalpsiz, inatçı, utangaç, aşırı maddeci, cimri, yetersiz, titiz, kötü niyetli kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Satürn hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Meslek, kariyer, sosyal statü, otorite sahibi, emir veren kişiler (anne/baba, patron, vs.), Güneşi yada Marsı Oğlak burcunda olanlar. Sağlık açısından Arterlerdeki kan, kalça ve üst bacaklar, karaciğer, hücrelerin büyümesi, yağ birikimine Satürnü simgeleyen Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulakdan gelebilecek olumsuz etki yada kısıtlamalar. Satürnün yönettiği burç olan Oğlak burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Ay 10.evde Pazar kötü : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Ruh haline göre davranan, bağımlı, değişken, aşırı duyarlı, güvensiz kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Ay hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Anne, ev, aile, kadın, gayrimenkul konuları, ev içi işler, besleyen büyüten kişiler, güvenlik işiyle uğraşanlar, üretim işiyle uğraşanlar, vatani konular, Güneşi yada Marsı Yengeç burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Ay.ı simgeleyen Göğüs, Mideden gelebilecek olumsuz etki yada aşırı duyarlılık. Ay.ın yönettiği burç olan Yengeç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir. 

Mars 10.evde Pzt, Prş, Cuma, Cts, Pazar süper : Sosyal statü, ün, itibar, meslek, kariyer, işveren konularında Aktif, insiyatifli, kendini ortaya koyan, enerjik, ateşli, hevesli, önde giden, cesur, maceracı, öncü, bağımsız, ihtiraslı, rekabetçi, ikna edici, girişimci kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Mars hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Yeni girişimler, başlangıçlar, girişken kişiler, güvenlik birimlerinden kişiler, Güneşi yada Marsı Koç burcunda olanlar. Sağlık açısından Dizler, kemikler, cilt, iskelet yapısı, kemik iliği, kalsiyum dengesi, dişler, yapısal ve bağlayıcı dokular, dalak, kulağa Marsı simgeleyen Baş, yüz, göz, adaleler, safra kesesi, kan, alyuvarlar, erkek cinsel organları, bedenin ısı ayarlama sisteminden gelebilecek olumlu etki yada olumlu enerji. Marsın yönettiği burç olan Koç burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumlu etkiler alabilir. 

Plüto 11.evde Salı, Çrş, Prş, Cuma, Cts, Pazar kötü : Arkadaş ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler, teknolojik konularda Kıskanç, ketum, sahiplenici, cinsellikle ilgili, ölümcül, yok edici (yıkıcı), başkalarını manipüle eden, megaloman, şiddetli, dogmacı, katı kişi ve olaylarla karşılaşmak. (Natal Plüto hangi burçtaysa o burcun simgelediği konulardan kaynaklanmakta.) Astrolojik evinize etki edecek kişi ve olaylar : Gizli saklı işlerle uğraşanlar, dedektif, psikolog, miras, vergi, bankacılık konuları, borç, kredi, ortak paralar, başkalarının sahip olduğu kaynaklar, kendi kaynaklarınız, ameliyatlar, değişim ve dönüşümler, Güneşi yada Marsı Akrep burcunda olanlar. Sağlık açısından Vücuttaki kan deveranı, topuk, ayak bileği, tansiyona Plütonu simgeleyen Üreme sistemi, rahim, vücudun kendini yenileme yeteneğinden gelebilecek olumsuz etki yada ölümcül, yıkıcı ve olumsuz yönde değişim. Plütonun yönettiği burç olan Akrep burcunda Natal gezegenlerimiz varsa katsayıları oranında bu gezegenlerin temsil ettiği şeyler olumsuz etkiler alabilir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikkat ! 03 - 06 Temmuz 2021 Kaosta Son Nokta !

12 - 18 Haziran 2023 Haftalık Burç Astroloji: 16, 17 Haziran Venüs, Mars Dikkat, 16 Haziran Ay Süper!

08 - 14 Mayıs 2023 Haftalık Burç Astroloji: Türkiye'nin Zor Seçimi, 13 Mayıs Uranüs, 14 Mayıs Jüpiter Dikkat!