Biraz ihmal biraz sabotaj = 13 Mayıs 2014 Soma Faciası !





Soma’da yaşanan maden faciası tüm dünyayı ağlattı. 13 Mayıs gerçekten 13 rakamının uğursuzluğunu mu barındırıyordu bilinmez ama 11 Mayıs – 19 Mayıs arası olan 8 günlük süreç astrolojik olarak çok yoğundu. Mayıs ayının hatta 2014 senesinin en yoğun günleriydi. Çünkü Güneş Boğa burcunda, Venüs Koç burcunda, Mars Terazi burcunda, Jüpiter Yengeç burcunda, Satürn Akrep burcunda, Uranüs Koç burcunda ve Plüton Oğlak burcunda kötü konumdaydı.

Toplumsal bir olayın olacağı çok barizdi.

Satürnün Akrep burcunda kötü konumda olması otoriter kişilerin ölümcül kararlar alabilmesini, meslek ve iş kazalarında ölümleri,

Plütonun Oğlak burcunda kötü konumda olması yer altı ve üstü kaynaklarda baskı ve bunalımları, depremleri, göçükleri, daha önce gizli saklı yapılan işlerde aksilikleri,

Uranüsün Koç burcunda kötü konumda olması öfkeli bir grubun yada organizasyonun güvenlik birimlerini huzursuz etmesi, teknolojik konularda zorlanmayı, bir takım saldırı planlarının güvenlik birimlerini yada savunmasını huzursuz etmesini,

Koç burcunun yöneticisi Marsın Terazi burcunda kötü konumda olması Uranüsün simgelediği bir takım saldırı planlarının Terazi burcunu simgeleyen sosyal ve siyasi konuları ve siyasetçileri olumsuz etkilemesini,

Venüsün Koç burcunda kötü konumda olması  sosyal ve siyasi konularda öfke, kavga ve saldırıları. Siyasetçiler ile güvenlik birimleri arasında olumsuz bir etkileşim olduğunu,

Güneşin Boğa burcunda kötü konumda olması nüfuzlu kişilerin, lider konumundakilerin egoist ve baskın olmaya çalıştığını,

 Jüpiterin Yengeç burcunda kötü konumda olması güvenlik ve üretimle ilgili konularda sorumsuzluğu simgelemektedir.

Bütün bunları bir puzzle gibi toplayacak olursak 13 Mayıs günü biraz ihmal biraz sabotaj ihtimali olan Soma faciası çıkıyor. Bence hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Her şeyin bir nedeni vardır.  Bu facianın oluş yeri, zamanı ve şekli çok manidar. İşin içinde gerçekten bir sabotaj varsa ihmaller üzerine kurulmuş çok ince düşünülmüş bir plan doğrusu. Bu ihmaller zincirini ve sabotajı yapan kişi ve kişiler gerçekten çok vicdansızlar.

Sabotaj ihtimali:

-          Bu olay neden daha önce olmamıştır da tam da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 3 ay kala olmuştur. Bu madenin eksikleri 3 yıl öncesinden de biliniyormuş ama 3 yıl içinde bu kadar büyük bir faciaya neden olmadan nasıl çalışmış ?

-          Türkiye’de kaç tane maden var ama hepsinde “Yaşam odaları” yok. Türkiye'deki bütün madenler dört dörtlük mü ? Bir tek bu madende mi ihmaller varmış ? Diğer madenler ihmallerine karşın bu kadar büyük çapta felakete neden olmadan nasıl çalışıyor ?

-          Madende çalışanların AKP’ye oy verdiklerinden bahsediliyor ve AKP’li olmayanları işe almadıklarından bahsedilmiş. Acaba bu maden özellikle mi seçilmiş ?

-          Neden altın madeni değil de kömür madeni ? Başbakanın oy toplamak için fakir halka kömür yardımı yaptığı biliniyor.

İhmaller zinciri :

-          Madenin tavanının ahşap olması.

-          Madende yetersiz sayıda zehirli gaz ölçme aygıtlarının olması.

-          Gaz maskelerinin yetersiz ve kullanım dışı olması.

-          Ocaktaki havalandırmanın yetersiz oluşu.

-          Madende maliyeti düşürmek için daha ucuza bilgisiz ve taşeron kişilerin çalıştırılması. Öyleki korlaşmış kömürün zehirleyici olduğunu bilmeyecek kadar bilgisiz kişilerin çalıştırılması.

-           En önemlisi yapılan teftişlerin firma sahibi üzerinde bir yaptırımı olmaması. Acaba  eksikleri belirlenen bu maden sahibine neden ceza kesilmemiştir ?

 

Sonuçta bu kadar ihmal bir araya gelince sabotaj yapmak da kolaylaşıyor. Ufak bir kıvılcım bu ihmaller zincirini tetikleyip bir faciaya yol açıyor. Zaten her şey dört dörtlük olsa böyle bir facia da olmazdı.

 

Hele bazı sağ duyulu işçilerin vardiya amirine korlaşmış kömür hakkında yaptıkları uyarıların dikkate alınmayışı da vardiya amirlerinin sabotaj gibi bir ihmale göz yumduklarını ortaya çıkarıyor.

 

Ayrıca işçiler bir patlamadan bahsediyor. Trafonun patlamış olabileceğinden bahsediyorlar ama uzmanlara göre trafonun patlaması olasılık dışı. (http://haber.rotahaber.com/uzmanlarin-gozunden-soma-faciasinin-sebebi_459145.html)

 
Olan ölenlere oldu. Bu kişiler şehit oldu. Bari bundan sonra işçi ve çalışanların çalışma koşulları düzeltilsin, yaptırım gücü yüksek örnek yasalar çıkartılsın da bu ölen kişilerin kemikleri sızlamasın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dikkat ! 03 - 06 Temmuz 2021 Kaosta Son Nokta !

08 - 14 Mayıs 2023 Haftalık Burç Astroloji: Türkiye'nin Zor Seçimi, 13 Mayıs Uranüs, 14 Mayıs Jüpiter Dikkat!

12 - 18 Haziran 2023 Haftalık Burç Astroloji: 16, 17 Haziran Venüs, Mars Dikkat, 16 Haziran Ay Süper!